Partidul ”Renaștere” și aliații săi au semnat Declarația de la Sofia: Europa se confruntă în prezent cu o criză a valorilor fundamentale

Astăzi, la summit-ul “Noii lideri europeni” desfășurat în capitala Bulgariei, a avut loc semnarea Declarației de la Sofia, la care au participat reprezentanți din Bulgaria, Moldova, Grecia, Țările de Jos, Slovacia, Serbia, Ungaria, Suedia și Elveția. În cadrul acestei declarații, liderii au adresat un apel către guvernele europene pentru a proteja regiunea, subliniind că Europa se confruntă în prezent cu o criză a valorilor fundamentale.

În declarație se subliniază că actuala formulă a Uniunii Europene nu poate răspunde adecvat provocărilor majore cu care se confruntă civilizația europeană în prezent. Liderii au avertizat asupra ideilor globaliste agresive care amenință regiunea, substituind democrația cu dictatura și libertatea de exprimare cu cenzura, pledând pentru o revenire a puterii democratice în mâinile cetățenilor.

Una dintre preocupările exprimate a fost legată de posibilitatea izbucnirii unui conflict major, care ar putea afecta Europa pentru a treia oară în acest secol. Liderii au subliniat necesitatea oprii imediate a acestui scenariu prin intermediul negocierilor pașnice, reamintind că pacea este fundamentul civilizației europene.

Declarația a fost făcută publică în contextul apropiat al alegerilor pentru Parlamentul European, subliniindu-se importanța acțiunii imediate pentru menținerea păcii și promovarea dezvoltării economice și culturale în regiune.

Total
0
Shares
Total
0
Share