Partidul român USR aduce un transport umanitar din România pentru refugiații ucraineni din Moldova

O delegație a Uniunii Salvați România – USR ajunge astăzi, 8 aprilie, cu un transport umanitar în Bălți, Republica Moldova, pentru a veni în sprijinul ucrainenilor care au căutat refugiu în țara vecină. Transportul va consta în trei mașini încărcate cu alimente, produse de igienă, cazarmament și haine pentru copii și adulți. Acesta va fi însoțit de Dan Barna, vicepreședinte al Camerei Deputaților din România și de deputații Silviu Dehelean, vicepreședinte al Comisiei juridice și Bogdan Rodeanu, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Donațiile vor ajunge în orașul Bălți din Republica Moldova, la centrul logistic Lex 21, gestionat de Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI și la tabăra de copii Dumbrava Albă.

„Autoritățile și cetățenii din Republica Moldova fac eforturi uriașe pentru a gestiona numărul mare de refugiați ucraineni alungați din țara lor de un război absurd. Continuăm să îi ajutăm cu acest transport umanitar la care au contribuit comunități din România, Germania și Franța, mobilizate de spiritul solidar al vecinilor noștri. Trebuie să menținem vie dorința oamenilor de a sprijinii refugiații și de a se opune unui dictator medieval care vrea să răpească libertatea unei națiuni. Nu trebuie nici să acceptăm, nici să ne obișnuim cu răul ca normalitate. Acum pentru Moldova prima necesitate sunt alimentele. Vom fi prezenți în continuare”, a declarat Dan Barna, vicepreședinte USR și vicepreședinte al Camerei Deputaților.
Acest transport nu ar fi fost posibil fără efortul membrilor și simpatizanților USR, alături de Asociația Oameni ajută Oameni, Asociația Anima Urbi Oradea, al europarlamentarilor Vlad Botoș și Ulrike Müller care au trimis o parte din donațiile colectate în Memmingen, Germania și fără donațiile transmise din Sierentz, Franța.

Delegația USR se va întâlni azi și cu consulul general al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu.

Total
0
Shares
Total
0
Share