Politic

Partidul Șor, lipsit de subvenții pentru o perioadă de 6 luni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Politic „Șor” a fost lipsit de subvențiile din contul bugetului de stat pentru o perioadă de jumătate de an. Decizia a fost aprobată ieri de Comisia Electorală Centrală (CEC), care a constatat încălcări privind raportarea veniturilor și cheltuielilor în campania electorală desfășurate pentru alegerile locale noi din data de 29 mai curent, transmite MOLDPRES.

În ședința CEC, vicepreședintele Comisiei, Pavel Postica, a specificat că formațiunea a încălcat prevederile Codului electoral prin prezentarea informațiilor eronate în raportul financiar. „S-a constatat folosirea fondurilor nedeclarate în sumă totală de aproximativ 20 de mii de lei (1 mie de euro). Totodată, s-a sesizat depășirea plafonului financiar stabilit. Decizia de astăzi reprezintă un semnal și pentru alte partide de a respecta disciplina financiară și prevederile Codului electoral”, a spus Pavel Postica.

Sancțiunea va fi aplicată în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023. Hotărârea CEC urmează a fi transmisă Procuraturii Anticorupție.

În prezent, Procuratura Generală are în gestiune un dosar ce vizează formațiunea. Astfel, deputatul Partidului Politic „Șor”, Marina Tauber, este cercetată pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru trimestrul I al anului 2022 în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și al celor utilizate, precum și pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

loading...

Comments are closed.