Politic

Partidul ŞOR și Marina Tauber cheamă mâine bălțenii la protest

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook, Marina Tauber a invitat cetățenii și locuitorii orașului Bălți să iasă la un protest care va fi organizat în fața Judecătoriei Bălți la ora 11, la data de 3 decembrie, unde va fi examinată solicitare CEC de a anula înregistrarea candidatului partidului ȘOR.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Aceasta susține că bălțenii trebuie să-și apere votul, iar echipa ȘOR a promis bălțenilor că va face tot posibilul ca să câștige în toate instanțele drepturile care se încearcă a fi anulate de către Maia Sandu.

Amintim că Comisia Electorală Centrală a expediat către Judecătoria Bălți o solicitare prin care se cere anularea candidatului Partidului ȘOR, Marina Tauber, după ce aceasta ar fi câștigat în primul tur aproximativ 50 % din totalul de voturi, ocupând primul loc în rândul candidaților.

Președintele Partidului, Ilan Șor, consideră că Maia Sandu este direct implicată în acest proces, dând indicații instituțiilor care sunt capturate de către PAS.

Reamintim că Marina Tauber, a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, prin care s-a cerut anularea înregistrării Marinei Tauber în campania electorală. Demersul a fost depus în după-amiaza zilei de astăzi de către Marina Tauber, care cere instanței să anuleze hotărârea, ca fiind nefondată. 

În cererea de chemare în judecată se menționează că, analizând motivarea hotărârii CEC din 1 decembrie, s-a constatat că organul electoral a emis un act administrativ individual ilegal. Prin urmare, avocații consideră că Partidul „ȘOR” este vătămat în drepturile sale. 

Hotărârea CEC privind anularea înregistrării candidatului Partidului „ȘOR” în alegerile locale noi din Bălți a fost adoptată miercuri, 1 decembrie, și a fost votată de 6 membri CEC din cei 8 prezenți la ședință. Potrivit raportorului, Pavel Postică, Marina Tauber ar fi depășit plafonul maxim de cheltuieli permise în campania electorală. Suma invocată se referă la cheltuielile pentru mâncare ale activiștilor Partidului „ȘOR”. 

Sursa: sinteza.org

loading...

Comments are closed.