Partidului ȘANSĂ denunță ”compromiterea totală a procesului electoral din 5 noiembrie 2023”

Alexei Lungu, președintele Partidului ȘANSĂ

Partidul ȘANSĂ denunță cu fermitate decizia ”ilegală și abuzivă” a Comisiei pentru Situații Excepționale din 3 noiembrie 2023, prin care toți candidații partidului au fost excluși din alegeri, cu obligarea organelor electorale de a aplica ștampila „retras” în toate buletinele de vot. Această acțiune a Comisiei a stârnit indignarea partidului și a susținătorilor săi.

Într-un comunicat oficial, Partidul ȘANSĂ a afirmat: “Dispoziția CSE a fost contestată imediat în instanța de judecată. După mai multe amânări din cauza că judecătorii refuzau să participe la acest proces și încercări de a pasa responsabilitatea pe alte instanțe, totuși a început examinarea cauzei. Ținem să remarcăm că potrivit prevederilor legale, o dată cu contestarea actului de anulare a înregistrării, acesta se consideră suspendat de drept și nu poate fi executat până la emiterea unei decizii definitive.”

Partidul a subliniat că, în pofida acestor norme legale obligatorii și a avertismentelor publice și scrise privind inadmisibilitatea unor astfel de acțiuni, Comisia Electorală Centrală și organele electorale inferioare au aplicat ștampila „retras” pe toți candidații PP „ȘANSĂ” înainte de a se încheia procesul legal. Litigiul electoral încă nu s-a finalizat, și reprezentanții CSE sunt acuzați că tergiversează procesul.

Partidul a concluzionat că, dată fiind aceste grave încălcări și eliminarea abuzivă din alegeri a unui concurent puternic, aceste alegeri locale nu pot fi considerate libere, corecte și democratice. Prin urmare, Partidul ȘANSĂ intenționează să solicite infirmarea rezultatelor alegerilor și declararea nulității acestora.

Este important de menționat că Partidul ȘANSĂ consideră că aceste evenimente au discreditat procesul electoral în totalitatea sa și au contribuit la fraudarea acestor alegeri, făcând apel la autoritățile competente și organizațiile internaționale să investigheze cu atenție aceste acțiuni și să asigure drepturile democratice ale partidelor politice în procesul electoral.

Total
0
Shares
Total
0
Share