PAS a lansat un site cu răspunsuri pentru cetățeni

Partidul Acțiune și Solidaritate, aflat la guvernare, a lansat un site cu răspunsuri pentru cetățeni, a anunțat deputatul Radu Marian.

Pe platforma raport.unpaspentru.md sunt mai multe întrebări frecvente și răspunsurile la acestea. Prin urmare, se răspunde și la întrebarea de ce actuala guvernare nu merge la Moscova pentru a negocia un preț mai mic pentru gazele naturale:

De ce conducerea statului nu merge la Moscova ca să negocieze un preț mai mic la gaz?

Moldova are un contract negociat încă anul trecut cu Gazprom care ne oferă un preț de achiziție pentru sezonul rece de 2 ori mai mic decât cel de pe piață. Prețul la gaz din contractul nostru depinde de prețul de piață, care a fost crescut artificial extrem de tare în ultimul an.

Însă este important să înțelegem că Kremlinul nu vrea să negocieze prețul la gaz, el vrea să negocieze prețul țării noastre. În schimbul gazului mai ieftin, ei vor ca noi să renunțăm la drumul spre Europa și la o viață mai bună pentru oameni, să susținem războiul început de Rusia în Ucraina. Din păcate, sunt și la noi în țară politicieni care vor asta. Noi însă nu vom vinde țara pentru gaz mai ieftin.

Noi vrem să fim liberi să ne decidem calea. Iar calea noastră este în Uniunea Europeană. Rudele noastre, copiii noștri lucrează în UE. Știm cum e acolo – știm că acolo viața omului contează, munca omului este bine plătită, opinia omului este respectată. Aceste lucruri nu se întâmplă în Federația Rusă. Iar noi ținem la cetățenii noștri și vrem ca ei să trăiască așa cum e în țările civilizate și dezvoltate ale UE.

Unii oferă exemplele Ungariei sau Serbiei – două țări europene cu putere de decizie și influență în UE. Noi încă nu suntem în UE. Ceea ce nu spun ei este că Ungaria, membră UE, în schimbul gazului mai ieftin, s-a transformat în agentul de influență al Rusiei în UE și blochează foarte multe decizii în interiorul acesteia. Din această cauză, Ungaria riscă să piardă 7.5 miliarde de euro din fonduri europene. Iar Serbia primește gaz mai ieftin în schimbul pierderii independenței, de ex. vinderii întregului sistem de transport la gaz către ruși.

Total
0
Shares
Total
0
Share