PAS a pierdut alegerile în toate municipiile și a câștigat în principal în zonele rurale

Partidul Acțiune și Solidaritate, aflat la guvernare și beneficiind de întreaga susținere a partenerilor externi, a câștigat alegerile locale în doar 310 (35%) din cele 898 de localități unde au avut loc alegeri locale generale în primul și al doilea tur, iar la nivelul municipiilor a pierdut peste tot. În rest, în 65% din localități, au câștigat candidații PSRM, PSDE și alții, iar municipiul Bălți va fi condus de Renato Usatîi (cu Alexandr Petkov în funcția de primar).

„Vă mulțumim tuturor pentru că ați ieșit la vot și v-ați spus cuvântul în alegerea oamenilor care vor conduce localitățile noastre. Datorită încrederii dumneavoastră, 310 primari PAS – Echipa Europa au câștigat după cele 2 tururi de scrutin. Primarii noștri vor munci pentru dezvoltarea satelor și orașelor, așa cum ne-am angajat, și pentru ca Moldova să devină europeană, localitate cu localitate”, a declarat președintele PAS, Igor Grosu, în urma rezultatelor obținute la alegerile locale.

Igor Grosu a mai precizat: „PAS a arătat că suntem o echipă puternică la nivel local. Am obținut sprijinul oamenilor pentru 357 consilieri raionali și peste 3000 de consilieri locali. Le mulțumesc tuturor echipelor noastre, tuturor voluntarilor pentru efortul imens depus în campanie. Fiecare poartă la care am bătut, fiecare om cu care am discutat, fiecare ziar distribuit înseamnă o muncă de echipă esențială.

Este mult de lucru! Le doresc succes și spor la muncă tuturor primarilor și consilierilor care au câștigat în alegerile locale. Să lucrăm împreună pentru ca toți moldovenii să aibă condiții mai bune de trai acasă.

Mergem înainte spre Moldova europeană!”

Amintim că mai mulți candidați PAS au fost preluați de la PSRM, Partidul Șor, PSDE (PDM) și alte partide.

Total
0
Shares
Total
0
Share