PAS a prezentat o candidatură pentru Consiliul Municipal Chișinău: Cu ce propuneri vine Anetta Dabija?

Lilian Carp, împreună cu Anetta Dabija, candidată la funcția de consilier municipal din partea PAS, au susținut o conferință de presă, în cadrul căreia au vorbit despre problemele aduse de planurile urbanistice zonale și despre planurile fracțiunii PAS pentru soluționarea acestor probleme. De asemenea, Lilian Carp și echipa sa au vizitat Spitalul Clinic municipal „Sfânta Treime” și Liceul Teoretic „Spiru Haret”.

În cadrul conferinței de presă, Lilian Carp a vorbit despre un alt subiect important din angajamentele electorale: Chișinăul fără dezvoltare haotică și construcții ilegale. Planurile urbanistice zonale, votate cu încălcări, cauzează degradarea infrastructurii din oraș, iar complexele locative construite pe terenuri sportive sunt doar unul dintre multiplele exemple de ignoranță din partea autorităților.

„Vom lansa un program comun cu Guvernul de combatere și demolare a construcțiilor ilegale și vom lansa un program de reabilitare a fațadelor clădirilor din centrul istoric”, a afirmat Lilian Carp în cadrul conferinței de presă.

Echipa PAS vine cu soluții ce ar putea rezolva problemele legate de construcțiile din oraș. În calitate de candidat pentru Consiliul Municipal Chișinău, Anetta Dabija a propus oprirea ilegalităților pe care le comit autoritățile publice locale, prin lansarea unui program de suport pentru reabilitarea clădirilor de patrimoniu cultural și aprobarea unor ghiduri pentru gestionarii de clădiri istorice. Fiind activistă civică, Anetta Dabija va apela la ajutorul societății civile, dar și al experților din domeniul construcțiilor, cum ar fi urbaniștii și arhitecții.

„În ultimii ani, m-am implicat, împreună cu alți colegi din societatea civilă, în soluționarea problemelor legate de construcții ilegale. În calitate de consilieri, vom opri ilegalitățile încă de la faza când se eliberează autorizațiile”, a punctat Anetta Dabija.

Totodată, Lilian Carp s-a întâlnit cu angajații Spitalului Clinic municipal “Sfânta Treime”, dar și cu cei ai Liceului Teoretic “Spiru Haret”. Pentru a asigura calitatea în domeniul de sănătate publică în Chișinău, este nevoie de o infrastructură modernă în spitale. De asemenea, în contextul construirii noilor blocuri de locuit, este necesară și construirea unor clinici și instituții de învățământ noi. Problema claselor primare supraîncărcate cauzează diminuarea calității studiilor și încarcă profesorii cu un volum enorm de lucru. Echipa PAS își propune să minimizeze aceste probleme, pentru un Chișinău confortabil.

”Pe 5 noiembrie vino la vot împreună cu familia și prietenii, votează echipa PAS și Lilian Carp Primar General”, este îndemnul candidatului și al echipei sale.

Total
0
Shares
Total
0
Share