PAS a pus un nou vicepreședinte în Parlament

Doina Gherman a fost pusă în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi, în cadrul ședinței plenare a legislativului.

Alegerea unui nou vicepreședinte al Parlamentului are loc ca urmare a demisiei din această funcție a deputatului Mihail Popșoi, învestit în funcția de ministru al Afacerilor Externe.

“Astăzi avem o politică externă de care ne putem mândri, iar eu nu pot decât să sper că, împreună cu dumneavoastră, vom continua să promovăm o politică externă activă și în interesul public”, a menționat Mihail Popșoi în mesajul adresat la final de mandat.

Tot astăzi, Parlamentul a aprobat modificări în componența nominală a Biroului permanent al Parlamentului. Potrivit hotărârii, au fost excluși din Biroul permanent deputații Olesea Stamate și Mihail Popșoi, fiind puși în componența acestuia parlamentarii Ion Groza, Adrian Belîi și Larisa Voloh.

În cadrul ședinței plenare de astăzi deputații au aprobat modificări și în componența nominală a mai multor comisii parlamentare permanente. Astfel, Veronica Roșca a fost pusă în funcția de președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități, iar președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie a fost pus deputatul Adrian Belîi. Au fost operate modificări și în componența Comisiei politică externă și integrare europeană. În calitate de președinte al acestei Comisii a fost pusă Ina Coșeru. De asemenea, Comisia economie, buget și finanțe va avea o nouă funcție de vicepreședinte, deținută de deputatul Dorian Istratii.

Deputații au mai aprobat un proiect de modificare a Hotărârii privind alegerea membrilor supleanți în comisiile permanente ale Parlamentului.

În Parlamentul de legislatura a XI-a sunt 11 comisii parlamentare permanente. Fracțiunile își numesc membrii în comisiile permanente, ținându-se seama de reprezentarea lor proporțională în Parlament.

Total
0
Shares
Total
0
Share