Politică

PAS cheamă partidele parlamentare la dialog pentru a agrea o strategie comună privind vaccinarea în masă a populației

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS cheamă partidele politice din Parlament la dialog pentru a agrea o strategie comună privind vaccinarea în masă a populației și respectarea cu strictețe a normelor de protecție anti-COVID, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul de presă al formațiunii.

Potrivit PAS, aceste două măsuri sunt primordiale pentru ieșirea cât mai rapidă din criza pandemică și economică. Orice dezbateri politice pe acest subiect vor dăuna grav eforturilor de depășire a crizei.

În acest sens, PAS anunță că va vota pentru inițiativa de simplificare a procedurii de achiziționare urgentă a vaccinurilor anti-COVID.

În același timp, PAS reiterează că cea mai rapidă cale către stabilitate politică este organizarea alegerilor parlamentare anticipate, așa cum își dorește marea majoritate a cetățenilor.

Amintim că prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, s-a adresat Parlamentului cu solicitarea de a permite Guvernului în exercițiu procurarea vaccinelor anticoronavirus, cu derogare de la Legea privind achizițiile publice, pentru a evita tergiversarea procesului de imunizare în masă a cetățenilor.

”Vă rog din suflet să ne permiteți derogarea de la cadrul normativ pentru a negocia direct cu producătorii și a lansa cât mai curând procedura de procurare”, a declarat Aureliu Ciocoi, ieri, în cadrul audierilor la Biroul permanent al Parlamentului privind situația social-economică și pandemică din țară. La audieri au participat Tatiana Ivanicichina, Secretar de Stat al Ministerului Finanțelor și Tatiana Zatîc, Secretar de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

loading...

Comments are closed.