Alte știri

PAS contestă la CC plățile achitate de proprietarii apartamentelor deconectate de la sistemul centralizat de încălzire

Pinterest LinkedIn Tumblr

Plățile achitate de proprietarii apartamentelor deconectate de la sistemul centralizat de încălzire sunt nejustificate, susține deputatul PAS Dan Persiuc. În aceste condiții, fracțiunea parlamentară PAS anunță că va depune o sesizare la Curtea Constituțională, scrie tv8.md

„PAS va depune o sesizarea la Curtea Constituțională referitor la plățile nejustificate pe care le percepe Termoelectrica de la cetățenii deconectați de la sistemul centralizat de încălzire”, a menționat deputatul PAS Dan Perciun.

„Oamenii în dorința de a economisi niște bani au ales pe parcursul anilor să se deconecteze de la încălzirea centralizată, care costă foarte scump, și să -și reducă cheltuielile în sezonul rece – încălzindu-se autonom. Acest lucru este de înțeles în condițiile pensiilor și salariilor noastre foarte mici. Costurile pentru încălzire afectează foarte mult bugetul familiei și de aceea mulți oameni au ales să se încălzească de sine stătător”, adăugat deputatul.

Potrivit statisticii, 33 571 de apartamente sunt debranșate de la sistemul centralizat de încălzire la nivel național, proprietarii achitând în sezonul de încălzire 2019-2020 circa 22 de milioane de lei.

Igor Dodon: Anul trecut, Plahotniuc a scos mai mulți împotriva mea, dar eu am rezistat si am făcut-o pe Maia Sandu prim-ministru

loading...

Comments are closed.