Politic

PAS-DA și-au dat Arama pe față. Fostul deputat PPCD-ist Angela Aramă, care a votat pentru Voronin în 2005, conduce protestele PAS-DA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Organizatorii protestului din fața Parlamentului caută motive ca să justifice eșecul: ”E foarte cald”
Confuzie totală la protestul organizat de opoziție în fața Parlamentului. Câteva sute de oameni au răspuns la apelul disperat al Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase. Printre cei care au venit la manifestație sunt câțiva deputați din Partidul Liberal Democrat, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care sunt afiliate politic organizatorilor. Printre cei adunați în fața Parlamentului sunt în mare parte persoane vârstnice și foarte puțini tineri. Partea de discursuri este moderată de fostul deputat din partea PPCD, care a votat în 2005 pentru alegerea comunistului Vladimir Voronin în funcția de președinte, Angela Aramă.

Situația este, practic, trasă la indigo cu ceea ce a fost la precedentele proteste. Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Cibotaru nu reușesc să adune mai multe de câteva sute de oameni, deși anunță, de fiecare dată, o grandioasă mișcare susținută de zeci de mii de cetățeni. Nici la aproape 40 de minute după ora anunțată oficial pentru începutul protestului, acțiunea nu a început.

Liderul Platformei DA a declarat pentru Moldova că manifestația de astăzi va dura puțin, pe motiv că ”afară e foarte cald”. Pentru comparație, tot câteva sute de oameni s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale la campionatul Bodyguard-2017.

loading...

Write A Comment