PAS promovează și adoptă legi abuzive pentru a ne apăra de Rusia, a explicat Mihai Popșoi

În fața membrilor Comisiei de la Veneția, Mihai Popșoi, vicepreședintele PAS, a vorbit despre modul în care ”oamenii plătiți de Kremlin” atacă Republica Moldova și despre necesitatea ca guvernarea PAS să adopte legi abuzive pentru ”apărarea democrației”. Oficialul moldovean susține că membrii Comisiei l-au înțeles.

”Ieri, în cadrul Plenarei Comisiei de la Veneția, împreună cu Olesea Stamate, am nuanțat dreptul și obligația autorităților Republicii Moldova de ne apăra democrația în fața unor oligarhi fugari ce acționează drept agenți de influență ai Kremlinului.

Am găsit înțelegere în rândul membrilor Comisie de la Veneția și sprijin pentru apărarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor noștri.

Am mulțumit raportorilor și experților CdlV si ODIHR pentru recomandările oferite. Grație acestei colaborări putem asigura un echilibru între apărarea securității naționale și protejarea drepturilor cetățenești.

Vreau să vă asigur că autoritățile vor acționa ferm în continuare pentru a descuraja orice încercare de subminare a democrației și destabilizare a țării. Împreună cu toți oamenii de bună credință vom construi bunăstare și vom păstra pacea în Moldova”, a declarat Mihai Popșoi.

Amintim că în ultima perioadă, guvernarea PAS a închis 12 posturi TV și mai multe portaluri de știri, a lichidat Partidul ȘOR, iar Partidul ȘANSĂ a fost exclus din cursa electorală printr-o dispoziție ilegală a Comisiei pentru Situații Excepționale. Toate aceste acțiuni au fost calificate de către opoziția parlamentară și extraparlamentară ca fiind exclusiv în interesul electoral al PAS, partid aflat acum la guvernare.

Total
0
Shares
Total
0
Share