PAS și Maia Sandu duc la pierderea unui partener de încredere pe termen lung pentru Moldova, lăsând țara în afara beneficiilor economice, sociale, educaționale și culturale ale relațiilor cu CSI, este poziția Partidului “Renaștere”

 

Astăzi, marcând 30 de ani de la ratificarea de către Parlament a acordurilor privind relațiile Republicii Moldova cu Comunitatea Statelor Independente (CSI), Partidul „Renaștere” a făcut o declarație în care a atras atenția asupra consecințelor grave ale deteriorării acestor relații, scrie sinteza.org

În contextul actual, marcat de intenția regimului „galben” din Moldova de a rupe legăturile cu Estul, Partidul „Renaștere” subliniază că situația din CSI influențează nu doar climatul economic și politic în Eurasia, ci și în întreaga lume.

Date recente arată că în 2023, volumul comerțului dintre țările CSI a atins un maxim istoric în ultimii opt ani. Volumul total al circulației mărfurilor a crescut cu peste două ori, ajungând la 118 miliarde de dolari. În ciuda acestor evoluții, Partidul „Renaștere” atrage atenția că lipsa de viziune și deciziile proaste ale guvernului condus de Maia Sandu și de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) duc la pierderea unui partener de încredere pe termen lung pentru Moldova, lăsând țara în afara beneficiilor economice, sociale, educaționale și culturale ale relațiilor cu CSI.

Partidul „Renaștere” consideră că viitoarele alegeri prezidențiale și, ulterior, parlamentare ar trebui să devină decisive pentru relansarea relațiilor Moldovei cu CSI. Această direcție fiind, în opinia reprezentanților partidului, importantă pentru stabilitatea economică și politică a țării, precum și pentru promovarea intereselor naționale într-un cadru internațional în continuă schimbare.

Total
0
Shares
Total
0
Share