Alte știri

Pasagerii unui autocar au fost plasați în carantină după ce unul dintre ei s-a pornit în Polonia cu testul la COVID pozitiv

Pinterest LinkedIn Tumblr

21 de pasageri ai rutei R. Moldova – Polonia și șoferul autocarului au fost plasați în autoizolare pentru 14 zile după ce unul din pasageri a prezentat la frontieră un test la Covid-19 pozitiv, comunică Moldpres.

Potrivit Poliției de Frontieră, incidentul a avut loc în seara zilei de ieri, 6 aprilie, în punctul de trecere a frontierei Criva pe direcția ieșire din R. Moldova. După verificarea actelor de identitate ale celor 21 de pasageri, polițiștii de frontieră au solicitat de a fi prezentate și testele COVID-19. Ca urmare, unul dintre pasageri a prezentat în format electronic un test cu rezultat pozitiv. Acesta a declarat că se simțea bine și nu avea simptome ale Covid-19, de aceea nici nu a așteptat rezultatul probelor medicale şi a pornit la drum spre Polonia.

Conform procedurii, bărbatul, un chișinăuian de 40 de ani, a fost izolat până la venirea Serviciului 112, iar toți pasagerii și șoferul au fost plasați în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.

Un caz similar a avut loc săptămâna trecută, în acelaşi punct de trecere a frontierei. În context, autoritățile recomandă participanților la traficul transfrontalier să se asigure că au actele în regulă, inclusiv rezultatele testelor PCR COVID-19.

loading...

Comments are closed.