Alte știri

Patinoar din Moscova transformat într-un spital pentru pacienți Covid, după ce Rusia înregistrează un nou record de cazuri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile de la Moscova au decis să transforme un patinor în spital suport Covid-19, după un nou record înregistrat în Rusia, de peste 22.000 de cazuri noi în doar 24 de ore. În acest fel, se încearcă reducerea presiunii asupra sistemului medical, asaltat de numărul mare de bolnavi, în special în regiunea Capitalei. 

Pe fondul creşterii cazurilor de COVID-19, autorităţile din Rusia au început să deschidă clinici temporare şi să transforme spitalele în centre pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Cel mai recent exemplu în acest sens este un patinor transformat în unitate medicală, scrie Reuters, citată de Agerpres. La Moscova, Palatul de Gheaţă Krylatskoe, cunoscut pentru găzduirea unor competiţii internaţionale de patinaj viteză, a fost transformat într-un spital temporar pentru cei infectaţi cu noul coronavirus, care şi-a deschis porţile luna trecută.

Deşi beneficiază de resurse mai bune decât alte regiuni, autorităţile din Moscova se află sub o presiune severă după ce în capitală au fost raportate luni 6.360 de cazuri noi. Peste 1.300 de paturi de spital dotate cu rezervoare de oxigen acoperă în prezent pista de patinaj viteză a fostului patinoar, cu o lungime 400 de metri. În unitate lucrează acum peste 100 de medici şi asistenţi medicali.

„Doar designul său îl diferenţiază de un spital obişnuit”, a declarat medicul-şef Andrei Shkoda pentru sursa citată.

Fosta arenă este dotată cu toate echipamentele necesare pentru diagnosticarea şi tratarea bolii, inclusiv un scaner CT, şi tratează în prezent circa 600 de persoane – între 60-80 de pacienţi fiind internaţi şi externaţi în fiecare zi.

Rusia, pe locul 5 mondial la numărul de infectări, nu a impus deocamdată lockdown

În pofida creşterii recente a numărului de infectări, autorităţile ruse au rezistat impunerii unui lockdown în întreaga ţară aşa cum au făcut-o la începutul acestui an, subliniind în schimb importanţa respectării igienei, distanţării sociale şi impunerii unor măsuri specifice în anumite regiuni. În tot acest timp, Rusia susține că vaccinul Sputnik V ar avea o eficiență de peste 90%, mai mare decât cea anunțată de companiile Pfitzer și BioNTech.

Autorităţile din regiunea siberiană Buriatia, care se învecinează Mongolia, au închis luni restaurantele, centrele comerciale, barurile şi clădirile publice timp de două săptămâni, în încercarea de a opri răspândirea virusului.

Regiunea, care a înregistrat 271 de cazuri noi în ultimele 24 ore, este prima din Rusia care impune restricţii dure ca răspuns la al doilea val al pandemiei.

Cu 1.948.603 de infecţii de la începutul pandemiei, Rusia este în prezent pe locul al cincilea în clasamentul ţărilor cu cele mai multe contaminări, după Statele Unite, India, Brazilia şi Franţa.

În ultimele 24 de ore, autorităţile ruse au raportat 303 de decese asociate noului coronavirus, ceea ce ridică numărul total al victimelor pandemiei la 33.489.

loading...

Comments are closed.