Patru cărți de identitate românești falsificate, identificate în PTF Leușeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest efectuează cercetări pe numele a patru moldoveni asupra cărora au fost depistate câte o carte de identitate românească, toate cu semne vizibile de falsificare. Incidentele au fost consemnate  la data de 8 și 9 septembrie curent, în punctul de trecere Leușeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. 

Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, s-au prezentat la controlul de frontieră la intervale de câteva ore unul de altul. Aceștia erau în calitate de pasageri ale unor curse spre Europa. Astfel, în conformitate cu analiza de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unor controale suplimentare. În rezultatul acestora, în bagajele persoanele au fost depistate cele patru cărți de identitate cu însemnele autorității competente din România. Documentele erau eliberate pe numele fiecărui posesor, însă, după primele verificări cu tehnica specială din dotare s-a observat că acestea nu corespundeau unui act autentic.

La audieri, doar doi, dintre cei patru, au recunoscut că și-au perfectat actele prin intermediari pentru a se putea angaja mai ușor la muncă în străinătate.

Pe numele celor patru moldoveni au fost întocmite  procese verbale de constatare. Actele au fost  transmise către laboratorul criminalistic din cadrul IGPF, pentru stabilirea legalității documentelor. Ulterior, se va stabili încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Total
0
Shares
Total
0
Share