Patru membri ai mișcării “Antifa” au fost achitați de instanță. Reacția PCCOCS

Urmare a achitării de Judecătoria Chișinău (sediul Centru) a patru membri ai organizației neînregistrate oficial în Moldova „Antifa” pentru un dosar trimis în judecată în 2016, procurorii PCCOCS urmează să conteste sentința la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit Procuraturii pentrul Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în sentință sunt vizate patru persoane, inclusiv fruntașul unui partid implicat în încercarea de împiedicare a unor demonstrații pașnice în primăvara lui 2012, consacrate aniversării a 94-a de la Unirea Basarabiei cu România. De asemenea, aceștia au fost achitați și pentru învinuirea de pregătire a dezordinilor în masă în 2014, anterior alegerilor parlamentare, persoanele militând împotriva asocierii Moldovei la Uniunea Europeană.

Totuși, ulterior studierii sentinței judecătorești, procurorii PCCOCS consideră că din cei patru bărbați achitați de pedeapsă, doi din ei cu rol de fruntași ai faptelor incriminate urmează să fie condamnați. Prin urmare, acuzatorii de stat vor contesta sentința la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit legii penale, pentru faptele probate de oamenii legii, cei doi riscă o pedeapsă de până la 4 ani închisoare, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share