Social

Patru sate din raionul Nisporeni vor avea conectare la gazoduct de presiune înaltă!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În curând, patru localități din raionul Nisporeni: Bursuc, Iurceni, Cristești și Bolțun vor avea conectare la gazoduct de presiune înaltă, informează ziarul Expresul.

Potrivit lui Savelie Tipa, șeful Secţiei construcţii şi dezvoltarea teritoriului, pentru finalizarea acestui proiect, s-au cheltuit, în anul 2017,  aproximativ două milioane de lei.

Potrivit sursei, timpul de afară nu permite conectarea din punct de vedere tehnic. Imediat ce condițiile meteo se vor îmbunătăți, locuitorii din satele sus-menționate vor fi conectați.

Primarul de Cristești, Alexei Secrieru, spune că localnicii deja au achitat câte două mii de lei și își doresc conectarea la rețeaua de gaze cât mai repede. În Cristești sunt deja 175 de doritori. Situația e alta la Bursuc. Potrivit primarului Victor Rusu, și-au manifestat dorința de a se conecta la sursa de gaze doar șase gospodării.

Lucrările la construcția gazoductului de presiune înaltă Șendreni – Bolțun, cu ramificare din satul Bursuc spre Micleușeni și Dolna din raionul Strășeni au început în ianuarie 2016.

loading...

Comments are closed.