Alte știri

Patru tineri din capitală riscă până la 7 ani de închisoare pentru jaf. Ce au furat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, în urma acțiunilor de investigație și urmărire penală au reținut patru tineri pentru comiterea unui jaf stradal. Aceștia s-au dovedit a fi trei minori cu  vârstele cuprinse între 14 și 17 ani și un tânăr de 18 ani, toți locuitori a capitalei.

Cazul a avut loc la începutul lunii septembrie, angajații Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica, fiind sesizați de către un bărbat în vărstă de 41 de ani, comunicând că în timp ce se afla pe bd. Cuza Vodă, a fost agresat și deposedat de gentuța în care se afla telefonul mobil și mijloace bănești.

Prejudiciul material cauzat bărbatului constituie 12 000 lei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus un șir de măsuri pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cât și identificarea făptașilor în comiterea infracțiunii.

Pe caz fiind pornită o cauză penală în baza art. 187 C.P.

Urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse de către angajații poliției suspecții în comiterea infracțiunii au fost localizați și reținuți. Este de menționat că aceștia nu sunt la prima abatere fiind cercetați penal pentru comiterea infracțiunilor analogice, furt și pungășie

Tânărul în vârstă de 18 ani a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție a mun. Chișinău iar minorii se cercetează în stare de libertate.  Conform legislației în vigoare tinerii pentru fapta comisă riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

Totodată polițiștii întreprind măsuri de investigație în vederea  stabilirii complicității lor și în alte cazuri comise pe teritoriul mun. Chișinău.

loading...

Comments are closed.