Politic

Pavel Filip a felicitat profesorii în contextul Zilei Educației și s-a referit la majorarea salariilor angajaților din domeniul educațional

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Pavel Filip a adresat un mesaj de felicitare pentru cei care activează în domeniul învățământului, în contextul Zilei Educației, care este marcată anual, la 5 octombrie. „Le urez mult succes în activitatea lor didactică, împliniri, multă sănătate”, a spus acesta.

În același timp, șeful Executivului a evidențiat că problemele din sectorul educațional sunt o provocare pentru Guvern și este necesitatea de a găsi soluții spre rezolvarea acestora. În context, Pavel Filip s-a referit la necesitatea majorării salariilor angajaților din domeniul educației, care trebuie să se producă nu doar în urma discuțiilor tensionate cu sindicatele.

„Vreau să construim în așa mod reformele ca, pe de o parte, să știm că avem un sistem educațional performant, fără de care nici nu ne putem închipui viitorul Republicii Moldova. Pe de altă parte, să înaintăm pe reforme în așa mod încât să avem capacitatea financiară să plătim după merite învățătorii”, a conchis prim-ministrul.

 

 

loading...

Write A Comment