Economic

Pavel Filip anunță: O companie chineză vrea să deschidă o fabrică de asamblare a autobuzelor electrice în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania chineză ZTE Corporation și-a anunțat intenția de a investi în deschiderea unei fabrici de asamblare a autobuzelor electrice în Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat astăzi premierul Pavel Filip, care a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei din China sosiți la Chișinău.

„Este o veste foarte bună pentru Guvernul Republicii Moldova, dar și pentru cetățeni. Vom avea noi investiții, locuri de muncă și autobuze ecologice. I-am îndemnat pe reprezentanții companiei să se adreseze cu orice problemă, pentru a găsi soluții optime rapid, astfel încât acest proiect investițional să fie realizat cât mai curând”, a declarat Pavel Filip.

La rândul lor, reprezentanții companiei chineze au apreciat dialogul constructiv și deschiderea Guvernului de la Chișinău pentru rezolvarea problemelor oamenilor de afaceri.

Compania ZTE Corporation este o societate pe acțiuni, în care Guvernul Republicii Populare Chineze deține mai mult de 50% din pachetul de acțiuni, iar restul acționarilor sunt privați. În 2016, cifra de afaceri a companiei a fost de 1,7 miliarde de dolari. ZTE are afaceri în peste 160 de țări și peste 80 de mii de angajați.

Pavel Filip, pdm, O companie chineză vrea să deschidă o fabrică de asamblare a autobuzelor electrice în Moldova, zte corporation, afaceri chisinau, locuri de munca bine platite, partidul democrat, vlad plahotniuc, alegeri parlamentare 2019, economia nationala

loading...

Comments are closed.