Social

Pavel Filip: Banii din vânzarea Stadionului Republican vor merge pentru dezvoltarea infrastructurii sportive din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul s-a angajat să investească banii obținuți din vânzarea terenului Stadionului Republican în infrastructura sportivă din țară. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de Guvern din 1 august o hotărâre în acest sen, transmite IPN.

Vreau să punem capăt tuturor speculațiilor. Să fie foarte clar că acești bani vor fi pentru dezvoltarea infrastructurii sportive din Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip.

Tot în cadrul ședinței, a fost aprobată inițierea negocierilor pentru semnarea Acordului cu Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru construcția pe acest teren a Ambasadei SUA la Chișinău. Suprafața terenului spre vânzare este de 5,1814 ha.

Parlamentul a aprobat pe 20 iulie transmiterea Stadionului Republican în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA. Votul a avut loc în lipsa deputaților socialiști, care au părăsit sala fiind nemulțumiți de inițiativă. Deputatul socialist Vasile Bolea a menționat că Moldova se debarasează de edificiile sportive pentru a obține avantaje financiare, fără să construiască în schimb alte imobile sportive. Iar liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus că tranzacția respectivă este o mită oferită SUA pentru a nu căuta miliardul, iar guvernarea în acest mod trădează interesele naționale, făcând o crimă împotriva poporului, dar și împotriva sportului.

Stadionul Republican, din strada Tighina, a fost edificat în 1952 și a fost demolat în anul 2007, motivul invocat fiind infrastructura învechită. Au existat mai multe încercări ale investitorilor străini de a înălța o nouă arenă sportivă, dar acestea au eșuat.

loading...

Comments are closed.