Pavel Filip despre Igor Dodon: “Vrea să fie groparul cursului european al Republicii Moldova”

demisia dodon, demisia pavel filip, igor dodon si pavel filip, conflict dodon filip, integrarea europeana constitutie, constitutie modificare, politicieni prorusi

Recent, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a venit cu un mesaj pe Facebook, prin care a cerut ca prim-ministrul Pavel Filip să își dea demisia. Motivul ar fi că Filip încearcă să îmbunătățească relațiile Chișinăului cu Bruxelles-ul, criticând totodată încercările lui Dodon de a îmbunătăți relațiile cu Federația Rusă.

Pro-europenii ne acuza pe noi de relația de prietenie cu Rusia, dar ei invita comisarii europeni la modul direct să le facă guvernul după alegeri. Ar fi bine ca domnul Filip să examineze oportunitatea unei demisii onorabile acum, după ce a declarat ca e gata sa cedeze guvernarea unor forte străine”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, prim-ministrul Republicii Moldova a venit cu o reacție prin care îl previne pe Dodon că va face tot posibilul ca integrarea europeană să fie un obiectiv național, iar groparii viitorului pro-european al țării noastre să nu ajungă să dețină puterea.

Președintele Dodon își dorește un premier și o coaliție de guvernare care să devină groparii proiectului european în Republica Moldova. Pe cât de mult ne străduim noi să facem integrarea europeană un obiectiv ireversibil, pe atât de mult își propun socialiștii să închidă granița către Europa. Acesta este marele proiect al președintelui Dodon, pe care nici măcar nu se chinuie să îl ascundă: o cortină de fier între noi și Uniunea Europeană. Astăzi doar vorbește despre el, pentru că nu poate face mai mult decât a pune piedici. Din decembrie însă, dacă nu ne mobilizăm și nu suntem uniți, s-ar putea – și asta va fi tragedia unei țări întregi – să își îndeplinească planul”, este replica lui Pavel Filip într-un interviu pentru Moldpres.

Premierul anunţă că va continua să vorbească despre lucrurile în care crede: integrare europeană, responsabilitate politică și o guvernare reformistă și cu rezultate pentru cetățean.

Cât despre implicarea partenerilor europeni, știți cum se spune, prietenul la nevoie se cunoaște. Sprijinul din partea UE a fost decisiv în anumite momente și poate fi și în acest an. Până la urmă, în joc este destinul acestei țări. Am încredere că cei cu viziuni pro-europene din această țară se vor regăsi în jurul aceluiași proiect politic”, a conchis Pavel Filip.

Guvernul Filip a fost votat la data de 20 ianuarie 2016, din momentul instaurării au fost înregistrate progrese semnificative în majoritatea domeniilor, fapt deseori menționat și de către oficialii europeni.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share