Politic

Pavel Filip: „Îmbunătățirea calității educației este o prioritate a Guvernului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Programele guvernamentale pentru tineri și problemele acestora au fost discutate astăzi de premierul Pavel Filip și tinerii din raionul Criuleni, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Prim-ministrul a menționat că susținerea tinerilor este o prioritate pentru Executiv, iar pe lângă agenda ambițioasă de reforme în domenii precum economia, justiția, sectorul social, autoritățile rămân preocupate de sporirea calității serviciilor de care beneficiază inclusiv tinerii, dar și de îmbunătățirea calității educației.

„Cea mai mare bogăție a țării noastre este capitalul uman, iar tinerilor le aparține viitorul țării. Trebuie să punem accent pe educație, astfel încât tinerii să își poată desfășura activitatea în industrii cu valoare adăugată înaltă. Dezvoltarea acestei țări este în mâinile noastre”, a spus premierul.

În context, Pavel Filip s-a referit la sporirea oportunităților de angajare, menționând că pentru fiecare loc de muncă creat, statul acordă investitorilor câte 40 de mii de lei, în condiția în care au fost create mai mult de o sută de locuri de muncă. Totodată, autoritățile intenționează să acorde facilități fiscale antreprenorilor care vor angaja tineri.

Potrivit premierului, toate reformele inițiate sunt orientate inclusiv spre stoparea migraţiei, în acest sens, fiind lansat și programul „Prima Casă”, prin care tinerii își pot procura o locuință în condiții mai avantajoase. Pavel Filip a precizat că recent programul a fost extins și pentru funcționarii publici și a îndemnat tinerii să-și aleagă un serviciu în instituțiile de stat și să beneficieze, astfel, de o locuință la jumătate de preț.

Tinerii, la rândul lor, s-au arătat interesați de reformarea sistemului de educație, măsurile pentru eliminarea corupției și a salariilor în plic. În discuții au mai fost abordate subiecte ce țin de calitatea sistemului medical, asigurarea cu spațiul locativ a tinerilor specialiști din cadrul spitalului raional, precum și compensarea cheltuielilor de transport ale acestora la pacienții din raion. Premierul a spus că aceste probleme vor fi examinate minuțios de autoritățile responsabile pentru găsirea soluțiilor optime.

loading...

Comments are closed.