Politic

Pavel Filip în presa română: „Influența și prezența rusească în Republica Moldova cresc în fiecare zi”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Portalul românesc de știri b1.ro, a scris un articol despre vizita deputatului din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip. În cadrul acestuia, cei de la b1.ro au scris despre întâlnirile fostului prim-ministru al Republicii Moldova cu politicieni de rang înalt din România precum fostul președinte al României, Traian Băsescu, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ministrul de interne, Mihai Fifor, și ex-premierul României, Victor Ponta.

Este prima întâlnire a lui Pavel Filip cu oficiali de rang înalt de la București, după criza politică din Republica Moldova, declanșată la începutul lunii iunie, când Curtea Constituțională a declarat ilegală alegerea conducerii Parlamentului Republicii Moldova și votarea noului Guvern condus de Maia Sandu. Atunci judecătorii au instituit interimatul funcției de președinte în persoana lui Pavel Filip, care a anunţat dizolvarea parlamentului şi semnarea decretului prin care a stabilit la 6 septembrie data alegerilor anticipate.

În cele din urmă la presiunea statelor occidentale în frunte cu SUA, și a  Federației Ruse, guvernul interimar, format de Partidul Democrat a renunţat la putere, în favoarea executivului învestit de Parlament, condus de Maia Sandu.

Pavel Filip a și oferit un scurt interviu pentru portalul de știri românesc. În cadrul căruia, a vorbit despre evoluțiile politice din ultimele luni de la Chișinău și despre modul în care percepe actuala guvernare formată din blocul ACUM și socialiștii președintelui Igor Dodon.

Pavel Filip a criticat dur actuala coaliție guvernamentală din Republica Moldova, despre care a precizat că a avut în ultimele luni ca prioritate răfuiala politică și răzbunarea pe oficialii care au susținut vechea putere.

“În ultimele luni, Republica Moldova s-a întors cu zeci de ani în urmă. Această coaliție de guvernare, numită ”convențional pro-europeană”, s-a ținut doar de răfuieli politice și răzbunare. Titlurile de știri de la Chișinău se referă doar la demisii și numiri în funcții a unor membri de partid, concursuri trucate sau anulate, lipsă de transparență. Nu se întâmplă nimic bun pentru cetățeni. Din păcate, când privesc activitatea noii puteri, văd, pe slow motion, o mașină care iată-iată se izbește de un zid. Nu este zi în care această guvernare să nu dezamăgească pe cineva: susținători, cetățeni, parteneri externi”, a declarat fostul premier Pavel Filip.

Interviul în întregime, îl puteți citi pe B1.ro

loading...

Comments are closed.