Politic

Pavel Filip: Incendiul s-a întâmplat din cauza iresponsabilității și a nerespectării regulilor tehnice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urmare a incendiilor produse săptămâna trecută în capitală, premierul Pavel Filip a convocat într-o ședință de lucru autoritățile cu atribuții în domeniul siguranței antiincendiare, transmite Politics.MD.

Conform informaţiilor prezentate în cadrul ședinței, pentru a interveni la stingerea primului incendiu, izbucnit la Institutul de Zootehnie, au fost antrenate 14 autospeciale de intervenție cu peste 100 de pompieri și salvatori. Pentru lichidarea celui de-al doilea incendiu, declanșat într-un centru comercial din capitală, au fost antrenate patru echipaje de intervenție. În ambele cazuri, flăcările au cuprins acoperișul clădirilor, toate persoanele au fost evacuate și nimeni nu a avut de suferit. Circumstanțele și cauzele incendiului urmează a fi stabilite, scrie politics.

Premierul a menționat importanța verificării în continuare a obiectivelor din țară, dar și necesitatea înăspririi pedepselor pentru nerespectarea normelor de protecţie împotriva incendiilor.

Pavel Filip a solicitat o analiză privind posibilitatea revizuirii cadrului de aplicare a sancțiunilor în domeniu, fapt ce va responsabiliza agenții economici, dar și proprietarii clădirilor. „Incendiul nu se întâmplă dacă sunt respectate toate regulile din punct de vedere tehnic, întotdeauna cineva poartă  responsabilitate. Îmi doresc să nu ajungem în situația când nu știm cine este responsabil pentru declanșarea incendiului”, a spus premierul.

În urma dispoziției prim-ministrului din 27 martie curent, au fost constituite 47 de echipe mixte care au realizat, până în prezent, controale la 502 din cele 1091 de obiective social-culturale și de agrement din țară. Agenților economici supuși controlului le sunt înmânate prescripții obligatorii spre executare și atenționări privind normele de securitate antiincendiară.

loading...

Comments are closed.