Politic

Pavel Filip: l-am rugat pe Premierul Lituaniei să îmi promită că țara sa va fi prima care va felicita Moldova atunci când vom adera la UE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lituania va acorda în continuare asistență pentru dezvoltarea țării noastre şi pentru avansarea ei pe drumul european. Proiectele prioritare dintre părți și segmentele pe care țara noastră dorește să dezvolte cooperarea și să preia experiența lituaniană au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip și prim-ministrului Lituaniei, Saulius Skvernelis, aflat în vizită la Chișinău.

„Parcursul Moldovei spre Uniunea Europeană este un drum nu tocmai simplu. Dar cât de greu ar fi, un drum e mai ușor de străbătut atunci când simți alături de tine sprijinul prietenilor. Lituania este unul dintre acei prieteni pe care Moldova s-a bazat și se poate baza în continuare. Apreciem tot suportul primit de la partenerii noștri, fie că vorbim despre asistență tehnică, donații sau instruiri. Așa cum Republica Moldova a fost prima care a recunoscut independența Lituaniei, l-am rugat pe Premierul Saulius Skvernelis, să îmi promită că țara sa va fi prima care va felicita Moldova atunci când vom adera la UE”, a spus Pavel Filip.

Cei doi premieri s-au pronunțat pentru reluarea ședințelor Comisiei interguvernamentale moldo-lituaniene pentru integrare europeană, care este o platformă bună pentru discuții și schimb de experiență. Pavel Filip a exprimat recunoștință și pentru expertiza oferită de cei cinci consilieri UE de nivel înalt din Lituania în domenii-cheie, precum siguranța alimentară, sănătatea, sistemul bancar, combaterea spălării banilor și finanțării terorismului și politici de angajare.

Lituania reconfirmă sprijinul pentru agenda europeană a Republicii Moldova, pavel filip

pavel filip, Lituania reconfirmă sprijinul pentru agenda europeană a Republicii Moldova, pdm

ue, Lituania reconfirmă sprijinul pentru agenda europeană a Republicii Moldova, PAVEL FILIP

loading...

Comments are closed.