Alte știri

Pavel Filip la București: „Sub paravanul unor promisiuni și declarații false lansate de actuala coaliție, de fapt, ne pierdem țara”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele PDM, Pavel Filip, a susținut astăzi un discurs în cadrul Forumului Regional al PSD, menționând că această platformă oferă posibilitatea de a face un schimb de păreri referitor la teme de actualitate din regiune, informează Publika.md

Potrivit liderului democrat, extinderea Uniunii Europene este o preocupare cotidiană a guvernelor țărilor care au aspirații europene, iar cei care sunt implicați direct în gestionarea relațiilor cu UE se ciocnesc tot mai des cu elementul de incertitudine – fie că vorbim de Brexit, coeziunea transatlantică, relațiile cu Rusia sau consolidarea curentelor euro-sceptice. De aceea, Republica Moldova, alături de partenerii estici, își dorește un angajament strategic din partea UE.

Pavel Filip a spus că implementarea acordurilor și facilităților oferite de UE generează rezultate pozitive, precizând că în calitate de prim-ministru, în decurs de 3 ani și jumătate, a străduit asupra implementării reformelor fundamentale interne, printre care crearea unui mediu de afaceri atractiv, precum și a lansării mai multor programe sociale, orientate spre creșterea veniturilor și nivelului de trai al cetățenilor. Totodată, președintele PDM s-a referit la politizarea excesivă a relațiilor cu UE în ultimă perioadă, precum și la prevalarea percepțiilor asupra realităților.

Pavel Filip a spus că în perioada cât a condus Guvernul mereu a conștientizat că dialogul cu opoziția este crucial într-o societate democratică. În prezent, însă, actuala guvernare, formată din blocul ACUM – care se declară pro-european – și de Partidul Socialiștilor, care deschis promovează interesele Moscovei, ignoră drepturile opoziției, urmărind scopul izolării Partidului Democrat de viața politică a Republicii Moldova.

„Din păcate, odată cu venirea la putere a noului regim, Republica Moldova a intrat într-o zonă gri pentru mulți ani înainte. Cu fiecare zi de guvernare hibridă, Republica Moldova se duce tot mai departe de UE. Sub paravanul unor promisiuni și declarații false lansate de actuala coaliție, de fapt, ne pierdem țara”, a declarat Pavel Filip.

Liderul democrat a menţionat că PDM mereu a fost ingredientul care a închegat coalițiile pro-europene, a acumulat experiența necesară și își dorește consolidarea dialogului cu partidele din familia europeană, atât pe linie bilaterală, cât și în cadrul PES și alte formate multilaterale. 

„În contextul pericolelor la care este supusă securitatea în regiune, mizăm pe susținerea dvs și în menținerea Republicii Moldova pe direcția integrării europene, în speranța că acest drum european va deveni, așa cum l-am construit în ultimii ani, ireversibil”, a conchis președintele PDM.

loading...

Comments are closed.