Politic

Pavel Filip: Reformele vor continua cu sau fără suportul politicienilor populiști!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi au avut loc dezbateri parlamentare pe marginea subiectului privind reforma Guvernului. Reforma prevede reducerea numărului de ministere și excluderea funcțiilor de viceministru. Proiectul de lege a fost votat în prima lectură de majoritatea deputaților.

Într-o postare pe facebook, Premierul Pavel Filip a mulțumit tuturor deputaților care au susținut această reformă și a criticat dur opoziția, care se împotrivește reducerii numărului de ministere.

„Am urmărit cu interes dezbaterile care au avut loc astăzi în Parlament pe tema reformei Guvernului. Mulțumesc celor care au sprijinit această reformă importantă și au votat-o în prima lectură.
Aș vrea să remarc în același timp câteva opinii critice halucinante ale unor reprezentanți ai opoziției, care pozează în mari promotori ai modernizării europene a țării noastre, dar când se discută o reformă la care, apropo, au lucrat și experți europeni, acești politicieni așa-ziși pro-europeni le spun cetățenilor că nu e bine că se reduce numărul de ministere, că nu le place reforma asta.”, se spune în postarea Primului ministru Filip.

Șeful cabinetului de miniștri a dat asigurări că reformele vor merge înainte, chiar dacă politicienii populiști se opun.

„Reformele vor merge înainte cu sau fără suportul acestor politicieni populiști, pentru că ele se fac pentru cetățeni și pentru modernizarea țării. Ar fi fost însă un gest de maturitate din partea opoziției să susțină și să contribuie constructiv măcar la această reformă importantă, care facem parte din angajamentele noastre externe.”, a punctat Pavel Filip.

Reforma Guvernului a fost elaborată cu implicarea mai multor experți străini, inclusiv de la Banca Mondială.

loading...

Write A Comment