Politică

Pavel Filip s-a întâlnit cu Bradley Freden, Director în cadrul Departamentului de Stat al SUA. Iată ce au discutat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Relațiile moldo-americane și posibilitățile de consolidare în continuare a dialogului bilateral au fost discutate astăzi de prim-ministrul Pavel Filip și Bradley Freden, Director al Oficiului pentru Afaceri Est – Europene al Departamentului de Stat al SUA.

Premierul Pavel Filip a apreciat buna cooperare dintre țări în domeniile politic, economic, reformelor democratice și combaterea traficului de ființe umane, menționând că Republica Moldova atribuie o importanţă deosebită relaţiilor bilaterale cu Statele Unite ale Americii. Dinamizarea dialogului moldo-american asigură o mai bună valorificare a sprijinului acordat de SUA pentru procesele democratice și implementarea reformelor structurale, în conformitate cu Acordul de Asociere RM-UE.

Oficialii au remarcat bunele rezultate ale misiunii americane a oamenilor de afaceri, desfăşurată la Chişinău, în perioada 10 – 12 aprilie a.c., accentuând interesul pentru pentru o valorificare mai intensă a potenţialului economic şi investiţional.

Premierul a apreciat și sprijinul SUA în cadrul procesului de reglementare a conflictului transnistrean în formatul „5+2” în vederea identificării unei soluţii politice pentru problema transnistreană.

Bradley Freden a menționat că SUA va susține în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor democratice şi structurale, valorificarea parcursului european şi consolidarea capacităţilor instituţionale.

Din 1992, SUA a acordat țării noastre asistenţă financiară în valoare de peste 1,4 miliarde de dolari. În 2018, volumul asistenţei oferite prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare a constituit peste 32 milioane de dolari.

loading...

Comments are closed.