Politic

Pavel Filip s-a plimbat pe unde a activat Hașdeu și a fost luminat de o idee: 10% din fondul de burse să fie oferite studenţilor implicaţi în acţiuni de voluntariat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până la 10% din fondul de burse vor fi oferite structurilor de guvernare studenţească pentru motivarea activităţii de voluntariat şi de implicare civică. Despre această inițiativă a anunțat astăzi premierul Pavel Filip, la întâlnirea cu studenții și profesorii de la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.

Studenții au salutat această idee, menționând că astfel de burse i-ar motiva și mai mult să se implice în activități extracurriculare, scrie evzmd.md.

De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri a transmis felicitări tinerilor cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților, consemnată astăzi. Pavel Filip le-a urat succes în activitatea pe care o desfășoară, menţionând că Guvernul este preocupat de crearea condițiilor necesare pentru ca tinerii să-și dezvolte abilitățile și să devină buni profesionişti.

Totodată, premierul a vorbit despre reformele promovate de Executiv, accentuând măsurile luate în domeniul educației. Pavel Filip a spus că acest domeniu este unul prioritar pentru autorități, iar recent a fost lansat procesul de evaluare a acțiunilor întreprinse până în prezent, pentru a identifica o viziune viabilă de modernizare în continuare a sistemului educațional, relevă serviciul de presă al Guvernului.

„Educația pentru Republica Moldova este un pilon de bază, care va asigura viitorul acestei țări. Anume din acest motiv avem o abordare fundamentală și nu una superficială în implementarea reformelor”, a declarat prim-ministrul.

În cadrul dialogului, profesorii au vorbit despre problemele cu care se confruntă în activitatea desfășurată, inclusiv finanțarea insuficientă şi lipsa locurilor pentru efectuarea stagiilor de practică. În context, prim-ministrul a spus că aceste probleme sunt deja în vizorul Guvernului și se caută soluții pentru depășirea lor.

Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul a fost fondată în anul 1999. În prezent, în cadrul instituției funcționează trei facultăți, la care își fac studiile 1500 de studenți.

 

loading...

Comments are closed.