Alte știri

Pavel Filip spune că Vlad Plahotniuc ”ar fi fericit dacă Stoianoglo ar pica”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul Democrat crede că fostul său șef de partid, Vladimir Plahotniuc, ar fi fericit dacă Procurorul General va ceda atacurilor la care este suspus în ultimele zile și ar demisiona sau va fi demis, informează Noi.md

„Analizînd toate declarațiile domnului Stoianoglo, da, Plahotniuc ar fi fericit dacă acesta ar pica”, a declarat Pavel Filip la emisiunea Puterea a patra de la N4.

„Eu vreau să trăiesc într-un stat de drept și cred că toată lumea își dorește acest lucru, de aceea nu poți să faci nimic bun, atunci cînd tu încerci politic să influențezi activitatea instituțiilor pe care noi vrem să le considerăm independente.

Eu înțeleg toată presiunea publică, percepția și așa mai departe, dar în situația dată eu nu știu unde noi putem aluneca dacă de fiecare dată, imaginați-vă că peste cîțiva ani se va schimba puterea și noi de fiecare dată trebuie să venim să facem un asemenea exercițiu, nu mi se pare normal.

Ori trebuie să existe argumente care să fie spuse foarte clar, dar dacă este la nivel de percepție, aceasta are loc doar în dimensiunea politică.

Cu declarații despre necesitatea de demisionare a Procurorului General a ieșit în ultimele zile, în repetate rînduri, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Asta după ce omul de afaceri Veaceslav Platon a plecat duminică la Londra și a stîrnit un val de critici, deși nu avea vreo interdicție de ieșire din țară.

La rîndul său, Procurorul General Alexandr Stoianoglo a declarat că nu va demisiona din funcție, pentru că nu ara vea vreun motiv în acest sens, doar dacă nu ar fi „faptul că este de etnie găgăuz”.

Citește și: Sergiu Litvinenco (PAS): Alegerile din 11 iulie s-au desfășurat în conformitate cu prevederile legale în vigoare

 

loading...

Comments are closed.