Politic

Pavel Filip: Vă asigur că, an de an, lungimea în kilometri a drumurilor renovate va crește

Pinterest LinkedIn Tumblr

Locuitorii comunei Greblești din raionul Strășeni se vor bucura de o infrastructură mai modernă. Acolo a fost dat astăzi în exploatare un drum reabilitat în cadrul Programului „Drumuri bune pentru Moldova”. La eveniment a participat prim-ministrul Pavel Filip, care a împărtășit cu localnicii emoțiile pozitive, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Drumul renovat cu o lungime de 575 de metri, este unul regional și va permite locuitorilor să se deplaseze mai confortabil spre satele vecine Romanești și Recea. Lucrările de reabilitare au costat circa 1,7 milioane de lei.

Prim-ministrul a menționat că dezvoltarea infrastructurii în țară va continua:„Va fi un proiect care va lua amploare în toată Republica Moldova. În primul rând, vom pune accentul pe drumurile din localități, dar și pe cele care constituie infrastructura națională. Vreau să vă asigur că, an de an, lungimea în kilometri a acestor drumuri va crește”.

În acest an, în comuna Greblești a mai fost renovat un drum local cu o lungime de 560 de metri. Pentru asfaltarea tronsonului au fost necesare peste 2 milioane de lei, dintre care 1,2 mil. lei este contribuția consiliului raional, iar circa 800 de mii lei au fost alocate de către primăria comunei.

Programul național „Drumuri bune pentru Republica Moldova” prevede reabilitarea a 1200 de km de drumuri locale în 1200 de localități. Suma totală a investițiilor va constitui 1,6 miliarde de lei. Totodată, a demarat procesul de colectare a propunerilor privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în proiectul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova” în 2019.

loading...

Comments are closed.