Alte știri

Pavel Voicu, amenințat de către vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pavel Voicu, ministru al Afacerilor Interne, a fost amenințat de către Alexandr Slusari, vicepreședintele Parlamentului, că sediul MAI va fi demolat dacă nu vor fi închise toate dosarele în privința agricultorilor care au protestat, în decembrie 2020, în fața Parlamentului de la Chișinău. Despre aceasta a vorbit ministrul Afacerilor Interne în cadrul emisiunii Acces Direct de la NTV Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Îmi pare rău că se recurge la așa forme de intervenție, chiar sub formă de șantaj aș spune, și dl Slusari, vicepreședintele Parlamentului, care mi-a spus să încetăm urmărirea penală în privința acestor domni, dar există componența de infracțiune”, a spus Voicu, menționând că a fost amenințat de Slusari la începutul lunii iunie curent.

”Strategia noastră de dezvoltare prevede și implementarea bunelor practici din UE, și noi ne străduim să ajutăm legislația Republicii Moldova cu cea europeană. Noi urmărim reacții similare în țările UE, și eu cred că imediat interveneau organele de forță și ar fi fost reținuți penal, ceea ce noi am mers pe o cale mai blândă, fiind intentate dosare penale și lăsați în libertate. Însă, evident, nu pot nici politicienii să intervină în justiție, fiindcă anume acești politicieni cer neimplicarea politicului în justiție. Am întrebat, cum rămâne, cum pot eu, în calitate de ministru, să intervin în activitatea ofițerului de urmărire penală și să dau indicații? Știți ce mi-a răspuns? A spus că dacă nu încetăm, vin toți tractoriștii și nivelează sediul MAI. Păi, aceasta spunem societății, aceasta vrem să facem? Nu vom merge la șantaj, dar le recomandăm celor care protestează să respecte lege, fiindcă încălcând drepturile altora sau punând în pericol securitatea și viața altor persoane duce la infracțiunii, ori toți suntem egali în fața legii”, a spus Voicu.

Oficialul a subliniat, că în urma protestelor din decembrie 2020 au avut de suferit mai mulți reprezentanți ai organelor de drept, inclusiv un colaborator al MAI s-a ales cu un picior fracturat, dar procurorii au aplicat o tactică mai blândă și nu i-au reținut pe agricultori, optându-se pentru cercetarea acestora în stare de libertate.

loading...

Comments are closed.