Actual

PCCOCS: Alarmele cu bombe au ca obiectiv destabilizarea și creare a neliniștii în societate. Sunt identificați mai mulți suspecți

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul noilor alerte privind atentatele teroriste cu bombă, procuratura specializată PCCOCS comunică faptul că grupul de investigație format de către Procurorul General (format din ofițeri de investigație ai INI și ofițeri ai SIS, sub conducerea PCCOCS), s-a întrunit vineri, 15 iulie 2022. În cadrul acesteia, au fost raportate informațiile obținute urmare a ședinței precedente din 13 iulie, precum și au fost stabilite următoarele acțiuni de investigație.

La acest stadiu al investigațiilor, procurorii PCCOCS comunică faptul că pe dosar sunt mai muți suspecți – atât în țară, cât și peste hotare.

Acțiunile acestora sunt dirijate de un grup de persoane care au ca obiectiv unele acțiuni de destabilizare și creare a neliniștii în societate.

Însă, scopurile declarate și cele reale nu sunt pe departe aceleași.

Astfel, în cadrul dosarului, sunt analizate și evoluțiile statului pe diverse domenii – acordarea statutului de stat candidat în Uniunea Europeană, ajutoare de diverse categorii, vectorul de dezvoltare externă – versus amenințările tot mai frecvente, împrejurări care în una din versiunile anchetei procurorii le consideră deloc întâmplătoare.

Toate informațiile sunt colectate și analizate, iar episoadele noi care apar implică o complexitate mai mare a investigațiilor desfășurate și, evident, necesită timp pentru analiză.

Subsidiar, considerăm că episoadele acestor infracțiuni au un impact cu atât mai negativ, cu cât sunt înfăptuite în perioada desfășurării războiului din Ucraina, ceea ce adaugă neliniștii în societate.

În context, procurorii comunică faptul că acțiunile vor fi investigate, iar responsabilii vor fi trași la răspundere.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.