Social

PCCOCS: Deconspirarea unei grupări specializate în falsificarea actelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii din cadrul Direcţiei generale urmărire penală şi Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP al MAI, au documentat activitatea unui grup infracţional, specializat în confecţionarea şi punerea în circulaţie a actelor de identitate false.

Astfel, în rezultatul măsurilor speciale de investigaţii, desfăşurate sub conducerea procurorilor, ofiţerii de poliţie au achiziţionat controlat buletine de identitate, dar şi permise de conducere false bulgăreşti, pentru care făptuitorii solicitau de la 400 la 500 de euro.

La 17 mai curent, în urma percheziţiilor efectuate, au fost depistate buletine de identitate, paşapoarte, permise de conducere, procuri cu semne de falsificare, emise din numele autorităţilor bulgare.

Totodată, au fost depistate şi ridicate înscrisuri de ciornă, calculatoare, telefoane şi mijloace băneşti, obţinute în rezultatul activităţii infracţionale.

Activităţile de documentare a întregii reţele infracţionale continuă, fiind în plină desfăşurare.

În cazul condamnării, persoanele implicate în săvîrşirea infracţiunii riscă amendă în mărime de la 550 la 950 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare pe un termen de pînă la 5 ani.

loading...

Comments are closed.