Alte știri

PCCOCS dezminte unele informații pe dosarul de investigare a inviolabilității vieții personale a unui judecător 

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul unor informații apărute pe mai multe portaluri de presă vizând dosarul de încălcare a inviolabilității vieții personale a unui judecător, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a comunicat următoarele:

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Dezmințim informațiile privind reținerea în ziua de miercuri (07.07.21) a cel puțin două persoane și dezaprobăm publicarea și tirajarea, în goana după senzațional, a unor informații neverificate și neveridice, dezinformând astfel publicul larg.

Este de menționat că acțiunile Procuraturii derivă din probele acumulate, în scopul contribuirii la înfăptuirea justiției, în strictă conformitate cu legea.

În concret, probatoriul a indicat asupra stabilirii încă a unui participant al grupului criminal și tacticilor dictate de situația din acea zi, astfel încât a apărut necesitatea de a descinde cu percheziții care au fost efectuate simultan la locul de muncă și la domiciliul figurantului. Acțiunile în cauză nu au ținut de denumirea agentului economic, activitatea acestuia, dislocația geografică a sediului, colegii de servicii sau alte criterii care la moment nu au tangență cu obiectul investigațiilor.

Precizăm că actualmente pe acest dosar sunt reținute 6 persoane, dintre care cinci au fost reținute și arestate în luna iunie, iar încă UNA a fost reținută în cursul zilei de ieri, fapt despre care PCCOCS a informat printr-un comunicat oficial. În virtutea exigențelor impuse de principiul prezumpției nevinovăției, numele figuranților nu pot fi făcute publice.

Persoana reținută ieri, un bărbat de 45 de ani, a fost plasat în izolatorul de detenție provizorie al DP al IGP al MAI, iar după înaintarea învinuirii, procurorii vor solicita aplicarea arestului preventiv pe un termen de 30 de zile.

Investigațiile pe dosar continuă, în vederea stabilirii adevărului și identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii, iar odată cu atingerea noilor obiective vom reveni cu informații prompte, oficiale și veridice.

loading...

Comments are closed.