Economic

PCCOCS și INI: Evaziune fiscală de circa 8 milioane de lei deconspirată!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au documentat factorii de decizie a unor întreprinderi de construcții din capitală, suspectați de evaziune fiscală în proporții deosebit de mare.

În urma operațiunii comune au fost reținute trei persoane cu vârsta cuprinsă între 31- 40 de ani, fiind bănuite de faptul că din anul 2015 până în prezent au cauzat bugetului public național un prejudiciu de circa 8 milioane de lei.

Totodată, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în colaborare cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au stabilit că factorii de decizie ai întreprinderii au inclus date denaturate cu privire la venituri și cheltuieli în declarațiile cu privire la impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător pentru perioada anilor 2016 – 2017, declarațiile cu privire la TVA pentru perioada 2016 până în prezent, alte dări de seamă privind achitarea impozitelor din salariu angajaţilor întreprinderilor. De asemenea, suspecții ofereau angajaților și salariu în “plic”, eschivându-se astfel de la plata impozitelor.

La 15 mai curent, au fost efectuate mai mult percheziții la domiciliile și oficiile a figuraților, fiind depistate și ridicate înscrisuri de ciornă cu privire la salariu angajaților, bani primiți de la cumpărătorii apartamentelor și cheltuielele de facto pentru construcție.

Menționăm că în urma documentării acestor întreprinderi, activitatea agenților economici nu a fost periclitată.

Dacă se va dovedi vinovăția suspecților, aceștia riscă pedepsa cu închisoarea până la 6 ani sau amendă în mărime de la 167500 la 267500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Evaziune fiscală de circa 8 milioane de lei deconspirată de PCCOCS și INI

loading...

Comments are closed.