Politic

PCRM nu va avea propriul candidat la prezidențiale și îndeamnă alegătorii să voteze „împotriva tuturor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Comuniștilor din Reublica Moldova nu va avea un candidat la alegerie prezidențiale din 1 noiembrie. Decizia a fost luată unanim acum câteva minute la plenara formațiunii. Comuniștii spun că alegerile sunt ilegale și vor pleda pentru votul „împotriva tuturor”, scrie ZdG

Ședința plenarei a avut loc în curtea sediului PCRM din centrul capitalei la care au participat membrii marcanți ai formațiunii de la nivel central, dar și cel local.

Potrivit unui comunicat plasat pe site-ul formațiunii, cu un raport la subiect a venit liderul PCRM. Vladimir Voronin a anunțat că acele modificări ale Constituției din 2016 sunt ilegale, iar alegerile prezidențiale sunt anti-constituționale.

„Având în vedere că în ultimii patru ani autoritățile din Moldova așa și nu au revenit la norma constituțională de alegere a președintelul, alegerile prezidențiale din 2020 rămân a fi neconstituționale, iar toți candidații care vor participa în cursă vor fi considerați complici la încălcarea legii supreme din stat – Constituția”, scrie în comunicat.

Astfel, comuniștii îndeamnă alegătorii săi să voteze „împotriva tuturor candidaților înscriși în cursă”, iar membrii partidului să informeze alegătorii despre decizie. În același timp, comuniștii spun că vor monitoriza întreg procesul electoral, de la adunarea de semnături, până la votul propriu-zis pentru a depista eventualele încălcări comise.

Anterior, președintele PCRM, Vladimir Voronin a declarat la o emisiunie televizată că alegerile prezidențiale sunt ilegale, urmare a deciziei din 2016 a Curții Constituționale și nu poate participa la astfel de farse.

Cu toate acestea, spune Voronin, o decizie finală urmează a fi luată de plenara PCRM care a avut loc astăzi, 5 septembrie.

Citește și: Reacția PCRM la despre conflictul Chicu/Mureșan: Cum e salutul, așa și răspunsul. Se implică în treburile interne ale unui stat suveran

loading...

Comments are closed.