Politic

PD și PAS în același gând. Ce cred despre Stoianoglu, candidatul desemnat de CSP la funcția de Procuror General

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Partidului Democrat Vladimir Cebotari a declarat în cadrul emisiunii Politica de la TV8, că nu este sigur că anume Alexandr Stoianoglo, înaintat de Consiliul Superior al Procurorilor la șefia Procuraturii Generale ar fi cel pe care și l-ar dori Igor Dodon. De aceeași părere este și deputatul PAS, Mihai Popșoi, relatează Unimedia.info

Vladimir Cebotari se arată sceptic în privința numirii acestuia în funcția de procuror general, specificând că încă nu este nimic decis în această privință.

Eu nu aș zice că numirea procurorului general este pusă în cuie. Dacă ar fi să-l comparăm, din lista celor patru care astăzi s-au prezentat la CSP, pentru mine nu este deloc o surpriză că el a fost selectat, dar sunt convins că nu toate lucrurile sunt decise și nu sunt convins că vorbind despre preferințele politice, anume acesta este candidatul pe care și l-ar dori președintele Igor Dodon.” a declarat Vladimir Cebotari.

Deputatul PAS Mihai Popșoi, prezent și el în platoul emisiunii a declarat că desemnarea lui Stoianoglo a fost o mică surpriză pentru el, știind că și Soltan ar fi fost unul din preferații socialiștilor la funcția de procuror general.

Această numire a fost o supriză atât de mică, dar poate un pic mai mare decât numirea domhnului Chicu”, a precizat deputatul PAS.

Eu sunt sceptic, domnul Dodon nu-l va numi pe domnul Stoianoglo, pentru că el este o figură, dacă putem spune, de compromis. Dacă îl numește pe domnul Soltan își creează probleme mult mai multe, decât dacă îl numește pe domnul Stoianoglo”, a mai adăugat Popșoi.

Amintim că ieri, Consiliul Superior al Procurorilor i-a propus președintelui țării candidatura lui Alexandr Stoianoglo pentru numirea în funcția de procuror general. În urma desfășurării probei interviului, Stoianoglo a fost anunțat candidatul cu cel mai mare punctaj.

 

loading...

Comments are closed.