Politic

PDCM nu se alătură protestului de astăzi, a explicat Ion Chicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ion Chicu, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, anunță că formațiunea pe care o conduce nu se alătură protestului de astăzi, motivând că o astfel de măsuri stradale duc la întărirea actualului regim de guvernare.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

“Cel mai mult protestul de duminică și-l dorește Maia Sandu. Or, după delirul ei cu „lovitura de stat”, nimic n-o poate ajuta mai mult decât un protest, care:

1. Ignoră îngrijorarea firească a oamenilor, provocată de tentativele tot mai evidente de a deschide „al 2-lea front” (cu oamenii din Republica Moldova și Georgia pe rol de carne de tun);

2. Este organizat și finanțat de forțe, liderii cărora nu se află în țară, fiind urmăriți penal;

3. Se desfășoară la 3 zile după învestirea unui nou guvern, în care nu se mai regăsesc analfabeți și corupți ca Gavriliță, Spânu, Litvinenco sau Budeanschi – or anume prin intermediul acestora Maia Sandu a sărăcit țara și a capturat statul;

4. Are ca pretext invocat revendicări populiste, irealizabile și aberante, gen – achitarea completă a facturilor din buget;

5. Mai rămân câteva luni până la alegerile locale, care pot atesta oficial pierderea de către gruparea analfabetă și coruptă PAS a legitimității și susținerii din partea cetățenilor;

6. Nu se poate solda acum cu schimbarea legală a puterii centrale – alegeri anticipate parlamentare sau prezidențiale va fi posibil de provocat doar după eșecul PAS în urma alegerilor locale din toamnă.

În aceste condiții, participarea la protestul din 19 februarie împotriva Maiei Sandu și PAS înseamnă, de fapt, să contribui la întărirea acestui regim criminal.

Cele expuse mai sus nu pot fi sub nicio formă interpretare drept condamnare a participării la protest a oamenilor, ajunși în pragul disperării.

Chemăm cetățenii Republicii Moldova la calm, să nu cadă victime provocărilor regimului criminal. Oamenii au obosit de manipulările, sperietorile și incertitudinea generate de Maia Sandu. Guvernarea și opoziția sunt obligate să se preocupe de agenda reală a oamenilor, nu de confruntări destabilizatoare și extrem de periculoase”, a declarat Chicu.

loading...

Comments are closed.