PDCM salută deschiderea negocierilor cu UE

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei salută și mulțumește Consiliului European pentru decizia de a deschide în 2024 negocierile privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

“Această decizie denotă dorința statelor europene de a ne uni destinele într-o familie unită europeană, de a construi un viitor comun cu poporul Republicii Moldova! Această atitudine față de cetățenii țării noastre din partea partenerilor europeni, dar și contextul dramatic regional și geopolitic, au stat la baza deciziei istorice de ieri de a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Or, ar fi un fals și o nedreptate față de cetățenii acestei țări, să atribuim acest merit unei guvernări corupte și antidemocratice de la Chișinău.

Odată cu aprobarea acestei decizii de deschidere a negocierilor de aderare, sperăm că în Republica Moldova se va renunța la aplicarea dublelor-standarde în raport cu derapajele antidemocratice ale guvernării actuale, iar Uniunea Europeană va înceta să tolereze abaterile grave de la principiile și normele europene într-o țară, căreea i-a oferit șansa de a adera la Uniune!

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei de multiple ori a semnalat despre abuzurile grave comise de guvernarea PAS, inclusiv în cadrul întrevederilor cu ambasadorii și reprezentanții statelor-membre UE. Vom insista și în continuare în a cere partenerilor europeni să adopte o poziție obiectivă față de aceste derapaje. “Tolerarea prin tăcere” a acestor derapaje, nicicum nu ne apropie de obiectivul de integrare și va anula, în mod practic, efectele deciziei istorice aprobate ieri de Consiliul European.

Totodată, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei este dispus să ofere autorităților orice suport în procesul de negocieri. Inclusiv, pentru a asigura în acest proces protejarea intereselor/valorilor economice, sociale și spirituale ale cetățenilor Republicii Moldova.

Cu Doamne Ajută!”, scrie în comunicatul formațiunii.

Total
0
Shares
Total
0
Share