PDCM va solicita Curții de Conturi a UE auditarea banilor europeni destinați reformei justiției din Moldova

 

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) anunță că va solicita Curții de Conturi a Uniunii Europene (UE) o anchetă amănunțită cu privire la modul în care au fost cheltuiți banii europeni alocați reformei justiției din Republica Moldova.

DOC EXCLUSIV // Veronica Dragalin, cu dosarul pe masă: Tatiana Răducanu este apropiată și a executat comenzile lui Platon, Colenco și Șor

Demersul vine ca urmare a dezvăluirilor recente privind implicarea unor indivizi corupți, afiliați președintelui Maia Sandu și partidului de guvernare PAS, în reforma frauduloasă a justiției.

Potrivit PDCM, zeci de milioane de euro au fost deturnate de către “prietenii lui Mažeiks de la Chișinău”, cu consecințe grave asupra sistemului judiciar din țară, care a fost “blocat aproape definitiv”.

Partidul consideră că utilizarea frauduloasă a banilor europeni este o ofensă gravă la adresa contribuabililor europeni și solicită o anchetă transparentă și imparțială din partea Curții de Conturi a UE.

“Suntem convinși că plătitorii de taxe și impozite din Uniunea Europeană nu ar fi de acord niciodată cu o asemenea risipă a banilor lor”, a declarat Ion Chicu, președintele PDCM.

PDCM cere ca toți cei implicați în fraudele legate de reforma justiției să fie trași la răspundere și ca banii deturnați să fie recuperați.

Total
0
Shares
Total
0
Share