Politic

PDM a depus o sesizare la CEC: Andrei Năstase a făcut agitaţie electorală în incinta secţiei de votare!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova a sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că, în ziua alegerilor din 24 februarie 2019, Andrei Năstase, copreşedinte al Blocului electoral „ACUM Platforma DA şi PAS”, a făcut agitaţie electorală în incinta secţiei de votare în care a votat.

„Din imaginile video distribuite de mass-media, se vede clar că acesta face agitaţie electorală în cadrul secţiei de votare în favoarea sa şi a Blocului electoral „ACUM Platforma DA şi PAS”, transmite PDM.

Potrivit art.52 din Codul contravenţional, continuarea agitaţiei electorale în ziua votării, fie în incinta secţiei de votare, fie la intrarea în localul secţiei de votare, este o încălcare care se sancţionează cu amendă. Prin urmare, PDM a solicitat Comisiei Electorale Centrale să examineze acest caz de comun cu organele de drept responsabile de constatarea unor asemenea contravenţii administrative.

Liderul Platformei DA încă  nu a comentat sesizarea făcută de Partidul Democrat. Precizăm că toate secțiile de votare din Moldova vor fi deschide astăzi până la ora 21.00.

votare

loading...

Comments are closed.