Politic

PDM a făcut primii pași pentru modificarea Legii Supreme în Parlament: introducerea integrarii europeane a Moldovei în Constituție! 

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat a iniţiat în Parlament procedura de modificare a Constituţiei. Formaţiunea îşi propune ca obiectivul integrării europene să fie consfinţit în Legea Supremă, informează publika.md.

Pentru început, deputaţii democraţi au înregistrat în legislativ proiectul de hotărâre privind crearea grupului de lucru care va elabora documentul de revizuire a Constituției. Din echipă vor face parte mai mulţi deputaţi PDM, printre care Andrian Candu şi Marian Lupu.

„Cu siguranţă, vom avea susţinere din partea partenerilor europeni. Va fi un pas înainte pentru a elimina acele speculaţii, minciuni şi dezinformări care curg în permanenţă din partea unor politicieni, dorim să demosntrăm prin fapte concrete că Partidul Democrat, guvernarea va fi întotdeaună proeuropeană”, a declarat parlamentarul democrat, Sergiu Sîrbu.

Iniţiativa prin care integrarea europeană trebuie să devină o prioritate strategică, prevăzută în Legea Supremă, a fost anunţată în luna septembrie de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc. Liderul democraților a menționat atunci că în 2014, Curtea Constituţională a constatat că orientarea spre spațiul european este un element definitoriu al identităţii constituţionale a Moldovei.

Partidul Socialiștilor și președintele Igor Dodon au anunțat că se vor opune categoric acestei inițiative.

Acordul de Asociere și Liber Schimb cu Uniunea Europeană a fost semnat la Bruxelles, la 27 iunie 2014.

 

loading...

Write A Comment