Politic

PDM a sesizat CEC-ul cu privire la faptul că PSRM oferă bani cetățenilor din Transnistria pentru a participa la alegeri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova a sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că, în ziua alegerilor din 24 februarie 2019, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova oferă  bani pentru participarea la votare în secțiile constituite pentru alegătorii din stânga Nistrului.

În acest sens, am fost sesizați de către cetățeni, că exponenții PSRM oferă bani alegătorilor din localitățile amplasate în stânga Nistrului pentru a vota pentru concurentul electoral respectiv, transmite Publika.md

Considerăm că este o ilegalitate gravă, dat fiind că, potrivit Codului electoral, concurenţilor electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani sau alte bunuri materiale în schimbul votului.

Mai mult ca atât, încălcările admise se încadrează și în componența infracțiunii stabilite de Codul penal.

Considerăm inadmisibilă încălcarea legislației electorale de către participanții la alegerile parlamentare și solicităm Comisiei încadrarea acțiunilor ilegale ale concurentului electoral Partidul Socialiștilor din Republica Moldova prin prisma legislației electorale, cu aplicarea răspunderii juridice stabilite de art. 75 din Codul electoral.

Respectiv, solicităm sesizarea organelor de drept în vederea examinării sub prisma componenței de infracțiune stabilită de Codul penal.

loading...

Comments are closed.