Alte știri

PDM acuză guvernarea de incompetență: Moldovenii sunt nevoiți să achite 1 MILIARD de lei unei firme în spatele căreia stă Veaceslav Platon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Energoalians, în spatele căreia ar sta „Raiderul nr. 1 din CSI”, Veaceslav Platon, a câștigat un proces împotriva Republicii Moldova, iar din bugetul de stat vor merge către firma respectivă 46,5 milioane de dolari, sau aproximativ 1 miliard de lei.

Pe data de 30 august curent, ministrul Justiției, Olesea Stamate, a propus, iar întreg cabinetul de miniștri din Guvernul Maiei Sandu a aprobat achitarea unui onorariu de 59.125 dolari avocaților Republicii Moldova în cadrul Curții de Arbitraj a statului Columbia din SUA.

Partidul Democrat din Moldova a venit cu o reacție dură, acuzând alianța ACUM-PSRM de incompetență.

„Deja-i mai bine? Guvernul PSRM-ACUM a prezentat cetățenilor țării o nouă “factură” a incompetenței lor. Este vorba despre aproape 1 000 000 000 de lei (un miliard de lei) pe care moldovenii vor fi obligați să-i plătească unei companii în spatele căreia stă Veaceslav Platon. Guvernul PDM a luptat și a avut câștig de cauză în acest dosar de milioane, dar ce s-a întâmplat cu actualul guvern PSRM-ACUM? E doar lipsă de competență? Sau, totuși, sunt și alte interese, inclusiv financiare? Ce urmează? Eliberarea lui Platon, despre care presa scrie că a pregătit “buget separat de 10 milioane de dolari”? Cetățenii țării au așteptat o viață mai bună, dar deocamdată primesc prețuri și tarife mai mari, impozite și taxe majorate, infractori eliberați.”, se spune într-un mesaj plasat pe pagina oficială a PDM.

Anterior, presa din Republica Moldova scria că Veaceslav Platon este gata să achite 10 milioane de euro pentru eliberarea sa. Coincidență sau nu, dar după ce a apărut această informație, fostul deputat PSRM, actual președinte al Curții Constituționale a recunoscut că l-a vizitat pe Platon la închisoare.

 

 

loading...

Comments are closed.