Alte știri

PDM atacă la CC bugetul alocat primăriilor din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Vremea, deputat PDM, a anunțat că formațiunea din care face parte atacă la Curtea Constituțională Anexa 7 din Legea bugetului de stat pentru anul 2021, și anume în partea ce ține de repartizarea banilor bugetari mai multor primării din țară, informează Telegraph.md

Potrivit lui Vremea, proiectul bugetul ar fi fost prezentat cu întârziere, termenul legal fiind depășit. Mai mult, contrar legii, deficitul bugetar nu va putea fi acoperit.

”Bugetul a fost aprobat fără consultarea minorităților parlamentare/a opoziției, împotriva prevederilor legale, iar termenul legal de depunere a amendamentelor a fost scurtat. A lipsit avizul Guvernului, care a preferat să nu-și murdărească mâinile cu schemele din Parlament, deși era obligat să avizeze propunerile deputaților, nu să-i lase să facă în plen “marea împărțeală”, transmite și Pavel Filip, președintele PDM.

Dacă va fi constatată neconstituționalitatea Anexei 7 din Legea bugetului de stat pentru anul 2021, mai multe localități vor rămâne fără fondurile de investiții, adoptate săptămâna trecută cu votul socialiștilor și al deputaților din grupul parlamentar Pentru Moldova.

loading...

Comments are closed.