Alte știri

PDM felicită alegătorii din Chişinău: Votul exprimat de ei este unul categoric pentru menţinerea capitalei pe calea de dezvoltare pro-europeană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova a felicitat prin intermediul unui comunicat de presă toţi alegătorii care s-au prezentat la vot în primul şi al doilea tur al alegerilor pentru Primăria Chişinău. În comunicat, democrații au accentuat că votul exprimat de cetățeni este unul categoric pentru menţinerea capitalei pe calea de dezvoltare pro-europeană.

„Chiar dacă votul a fost şi unul puternic geopolitic, semnalul important dat în realitate de alegătorii din capitală este că Republica Moldova rămâne un stat cu aspiraţii europene şi cu dorinţă de modernizare. 

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

PDM a făcut apel la cetăţeni încă dinaintea începerii campaniei electorale, dar şi în timpul campaniei, să dea un vot împotriva socialiştilor, dar şi a liberalilor, care au distrus capitala. Sunt cele două partide care au avut cel mai mare număr de consilieri în Consiliul Municipal Chişinău, dar care au preferat războaiele în loc să lucreze pentru oraş. Sperăm ca, măcar după aceste rezultate, în CMC să aibă loc o schimbare de atitudine şi să se lucreze pentru Chişinău, nu împotriva lui, sa se pună punct luptelor şi intereselor politice de orice fel.

Considerăm că decizia pe care am luat-o – de a nu înainta candidat în aceste alegeri pentru Chişinău – s-a dovedit a fi una corectă politic. Primăria capitalei revine acum unor forţe politice de opoziţie, iar acest lucru este de bun augur pentru echilibrul de putere dintr-un stat, dar şi pentru faptul că opoziţia de dreapta are acum posibilitatea să-şi asume o importantă responsabilitate şi să muncească pentru oameni, să demonstreze rezultate prin acţiuni. 

Partidul Democrat din Moldova remarcă modul democratic în care s-au desfăşurat aceste alegeri pentru Primăria Chişinău, în ciuda multiplelor speculaţii care s-au făcut atât înainte de primul tur, cât şi înaintea celui de-al doilea. Ce dovadă mai bună de alegeri libere poate să existe decât aceea că opoziţia, care s-a plâns permanent de fraudare, le-a câştigat?! Este, de asemenea, un aspect din care se desprind concluzii importante după alegerile din capitală. 

PDM speră că, odată cu încheierea alegerilor din Chişinău, se va încheia perioada de instabilitate politică din capitală şi Primăria se va ocupa neîntârziat de rezolvarea multiplelor probleme din oraş. Cetăţenii au aşteptări foarte mari după aceste alegeri, aşteaptă de ani de zile sa se rezolve probleme importante din capitală.„, se menționează în comunicatul de presă.

Amintim că Andrei Năstase,candidatul comun al Platformei DA, PAS și PLDM, a fost ales noul primar al capitalei.

loading...

Comments are closed.